Dudás Zita - Juhász Gábor - Néptánc

Zita családi vonalként viszi tovább a hagyományőrzés szeretetét, édesanyja egyik jeles alakja a magyar népművészetnek. Hat évesen kezd táncolni, karrierjét a tiszaújvárosi Pántlika Néptáncegyüttesben kezdi. 2003-ban alapító tagja az egri Eszterházy Károly Főiskola Egres Néptáncegyüttesnek. 
2006 óta táncol a  híres - világörökségként jegyzett - mezőkövesdi Matyó Néptáncegyüttesben is. A Matyó Néptáncegyüttes koreográfusai a Magyar Állami Népi Együttes kiváló táncosaiból kerültek ki, Zita tőlük sajátíthatja el a legkorszerűbb lépéseket és technikákat. A Kiss Kata Zenekar táncosa a zenekar megalakulása óta, ahol koreográfusként is szerepet vállal. Táncban és színpadi mozgásban egyaránt megmutatja, hogyan kapcsolódik össze a produkcióban az autentikus -és modern ritmus világ. Az egri Eszterházy Károly Főiskola és a Testnevelési Egyetem végzős hallgatója.

Gábor néptáncos karrierjét a Táltos Néptáncegyüttesben kezdi 14 éves korában, azóta számos néptáncegyüttest is erősített a jelenlétével: Felsőtárkányi Hagyományőrző Néptáncegyüttes, Egres Néptáncegyüttes, majd 2005 óta az ELTE Néptáncegyüttesében táncol. Egyetemi tanulmányokat folytat az ELTE programtervező-informatikus szakán. Tanárként és koreográfusként is működik, a jövő nemzedékét tanítja a néptánc és a mozgás szeretetére. 2010 óta oszlopos tagja és táncosa a Kiss Kata Zenekarnak, az autentikus vonal meghatározó képviselője. Színpadi  produkciójában a „legényes” kihagyhatatlan eleme a koncerteknek.